Ajándékokat adott és ígért 12 éves segítőjének szexért cserébe a borsodi férfi

Megosztás

Két hónapon át többször is szexuális cselekményeket hajtottak végre, a férfit most 2 év 8 hónap szabadságvesztésre ítélték.

A Szerencsi Járásbíróság ítéletet hozott annak a férfinak az ügyében, aki a megállapított tényállás szerint szexuálisan közeledett a 12 éves sértett felé – írja közleményében a Miskolci Törvényszék.

A háziállatokat tartó vádlott és az állattartás után érdeklődő gyermek 2021. év áprilisában ismerkedtek meg egy borsodi kistelepülésen, majd 2022. januártól a sértett – a szülei tudtával és beleegyezésével – rendszeresen eljárt segédkezni a terheltnek a ház körüli teendőkben, amelyért a felnőtt zsebpénzt fizetett a fiatal fiúnak.

2022. április és május hónapokban a vádlott és a sértett több alkalommal is szexuális cselekményt végeztek a terhelt kezdeményezésére. A felnőtt a gyermek együttműködését kis értékű ajándékokokkal és nagyobb értékű ajándék ígéretével honorálta.

A bűnös kapcsolatnak a sértett vetett véget, aki előbb a vádlottat tájékoztatta ezen szándékáról, majd mivel a felnőtt folytatni akarta azt, a gyermek az édesanyjának is beszámolt a történtekről.

A bíróság a terheltet szexuális visszaélés bűntette miatt 2 év 8 hónap szabadságvesztésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint végleges hatállyal eltiltotta minden olyan foglalkozás gyakorlásától és egyéb tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezné vagy ilyen személlyel hatalmi, befolyási viszonyban állna.

Az ítélet nem jogerős, mivel az ügyész három munkanapot fenntartott a jogorvoslati nyilatkozat megtételére, míg a vádlott és védője elsősorban felmentés, másodsorban enyhítés érdekében fellebbezett.

Néhány napja szintén egy 12 éves ellen elkövetett szexuális erőszakról számoltunk be: ott egy kislányt erőszakolt meg egy férfi egy családi ház udvarán Miskolc külterületén.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek